Μύθοι και Πραγματικότητες για την Ουκρανία

Τώρα τελευταία γεμίσαμε Ουκρανολόγους! Όλοι ξέρουν τα πάντα! Πώς και έγινε αυτό; Μήπως διάβασαν τα ουκρανικά μπλογκς; Μήπως μίλησαν με τους Ουκρανούς τους γείτονες*; Μήπως ξενύχτησαν μπροστά από κάποιο ανεξάρτητο ειδησεογραφικό πρακτορείο;

Όχι. Η απάντηση στο γιατί όλοι αυτοί τα ξέρουν όλα, είναι γιατί είναι έλληνες. Άρα, λούμπεν. Πάμε να δούμε κάποιους μύθους που καλλιεργεί το λούμπεν ελληναριάτο, πάμε με ασκήσεις λογικής να αποδομήσουμε κάποιους, και πάμε να πούμε και κάποια δεν ξέρουμε, γιατί δεν είμαστε όλες ξερόλες σαν τα μούτρα σας.

Μύθος 1. Οι Ουκρανοί ήταν ιστορικά φασίστες.

Πραγματικότητα: Στην Ουκρανία υπάρχει όντως μεγάλη παράδοση βίας και πογκρόμ βασισμένων σε φυλετικές ή θρησκευτικές διακρίσεις. Πρωτεργάτες τέτοιων πογκρόμ για πάνω από 80 χρόνια, ειδικά κατά των Ουκρανών Εβραίων, ήταν οι έλληνες.

Μύθος 2. Οκ, αλλά είναι φασίστες τώρα.

Πραγματικότητα: Ναι, είχαν και φασίστες οι διαδηλώσεις. Αλλά είχαν και αντιφασίστες. Γιατί επιλέγεις να βλέπεις μονόπλευρα μόνο αυτό που σε βολεύει; Σε μια τέτοια κινητοποίηση που ήταν η (πρώην) κυβέρνηση εναντίων όλων, δεν είναι λογικό μέσα στους όλους εκτός της κυβέρνησης να συμμετέχουν και οι ακροδεξιοί και η αντίφα;

Μύθος 3. Τους Ουκρανούς φασίστες τους έβαλε η Δύση.

Πραγματικότητα: Γιατί αμέσως πας στις συνωμοσίες ότι κάποιος τους έβαλε; Έχεις μείνει στο ’70, και λες βλακείες. Δηλαδή για να καταλάβουμε, εσένα σε ενοχλεί ο αγκυλωτός σταυρός και το “Ουκρανία, θρησκεία, οικογένεια”, και πολύ καλά κάνει, αλλά δεν σε ενοχλεί το ίδιο ο δικέφαλος αετός και το “Ρωσία, θρησκεία, οικογένεια”; Γιατί στη μία περίπτωση το “πατρίς, θρησκεία, οικογένεια” είναι κακό ένω στην άλλη είναι… τι; Που μας βγήκαν όλα τα σταλινομούστακα στη φόρα και της αριστεράς και της αναρχίας και μας μιλάνε για την καλή μάδερ ρούσια. Ρε είστε με τα καλά σας;!

Αλλά τα ίδια και όταν σκότωσαν τον Λουκμάν στην Αθήνα, που ψαχνόσασταν να δείτε αν ο δράστης φορούσε μπλουζάκι ΧΑ για να πείτε αν είναι φασίστας. Λες και δεν έφτανε το ότι χτύπησε έναν πρόσφυγα στην ψύχρα και τον σκότωσε, τα μπλουζάκια σας μάραναν…

Μύθος 4: Οι μισοί ουκρανοί είναι ρώσοι.

Πραγματικότητα: Τα σταλινομούστακα και οι αναρχοαπόγονοί τους, έδωσαν ρεσιτάλ όταν άρχισαν να μας λένε ότι καλά έκανε η Ρωσία και μπούκαρε στην Ουκρανία γιατί έτσι λέει προστατεύει τους “ρώσους ουκρανούς”. Εκτός του ότι το “ρώσος ουκρανός” είναι τόσο αστείο σαν το “σουβλάκι καλαμάκι”, δείχνει και τη σύγχηση που επικρατεί με τη γλώσσα και την εθνική ταυτότητα. Επειδή λέει μιλάνε ρώσικα κάποιοι ουκρανοι, είναι ρώσοι!!!!!

Δηλαδή για να καταλάβουμε: αν η Ισπανία στείλει στρατό στα Φόκλαντς για προστατέψει τους ισπανόφωνους από το ΗΒ τότε είναι ιμπεριαλισμός, ενώ αν κάνει η Ρωσία το αντίστοιχο είναι Τετάρτη; Οι Αργεντίνοι μιλάνε ισπανικά λόγω ισπανικού επεκτατισμού ενώ οι Ουκρανοί μιλάνε ρώσικα επειδή έπεσαν τα ρώσικα απ’τον ουρανό;

Ξεκόλλα: οι εθνικές ταυτότητες είναι φαντασιακές—ό,τι δηλώσει ο καθένας, είναι.

Μύθος 5: Αν είστε κατά της ρωσικής εισβολής είστε τσιράκια του ΝΑΤΟ.

Πραγματικότητα: Είσαι ο λούμπεν άρχοντας της έλλειψης λογικής. Άλλα μέτρα και σταθμά έχεις για τη Ρωσία και άλλα για το ΝΑΤΟ, έτσι; Δηλαδή η ρωσική επέμβαση είναι προστασία κατά κάποιον τρόπο; Έτσι, επειδή το είπε ο Πούτιν; Τόσο σταλινομούστακο πια;

Όλες οι ξένες επεμβάσεις είναι ξένες. Έλεος πια.

Και πες μου, δεν σε τρομάζει που έχεις τόσο ίδια άποψη με τη ΧΑ;

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=HY12ab_z988[/youtube]

Και οι πιο χιψστεροψαγμένοι αριστεραναρχικοί επαναστάτες, μάθατε ότι η αντιπολίτευση ήταν ενάντια στις Εβραϊκές κοινότητες της Ουκρανίας και έιπατε για μια φορά να κατηγορήσετε τη Δύση ότι σιγοντάρει αντισημίτες. Αλλά εμείς ξέρουμε ότι δεν σας καίγεται καρφί για τον αντισημιτισμό, τον οποίο κιόλας τον κουβαλάτε μέσα σας. Απόδειξη ότι όταν άρχισαν οι αντισημιτικές επιθέσεις στην Κριμαία κάτω από ρωσική ένοπλη στρατιωτική Κατοχή, δεν είπατε τίποτα.

Όσο για το αν είμαστε αντίθετες με τη ρωσική επέμβαση, φυσικά και είμαστε αντίθετες! Από πού προκύπτει ότι αν διαφωνείς με τους Ρώσους είσαι τσιράκι του ΝΑΤΟ; Τόση έλλειψη φαντασίας που ποτέ δεν σκεφτήκατε ότι μπορούμε να είμαστε αντίθετες με τη Ρωσία και με το ΝΑΤΟ;

Το ΝΑΤΟ δεν την έχει πέσει σε καμμια Ουκρανία ακόμα, δεν ξέρουμε αν θα το κάνει, και απ’ό,τι βλέπουμε απ τα ξένα ΜΜΕ, μάλλον ούτε το ίδιο δεν ξέρει ακόμα τι θα κάνει. Επειδή λέμε ότι δεν ξέρουμε τι έχει σκοπό να κάνει το ΝΑΤΟ σημαίνει ότι μας έσκασε ο Σόρος μια σακούλα σέκελ; Η Ρωσία έκανε ντου, τη Ρωσία θα σχολιάσουμε. Είναι βαρετό πλέον αυτό το άθλιο πανηγύρι να την πέφτει η Ρωσία στην Ουκρανία, και να φταίει το ΝΑΤΟ, ή να μην μπαλώνει ο βλαχοδήμαρχος τις τρύπες στους δρόμους και να φταίει ο Ομπάμα.

Μύθος 6: “Όπως μας παράτησε το ΝΑΤΟ στην Κύπρο”.

Πραγματικότητα: Έχουμε γράψει και παλιότερα για τους δημοσιογραφίσκους του Κυπριακού. Σύντομα, εθνίκια δημοσιογραφίσκοι με “φιλολαϊκό προφίλ” κρύβουν ότι οι χούντες της ελλάδας και της Τουρκίας ήταν υπέρ της “εθνικής καθαρότητας” και συμφώνησαν να διχοτομήσουν την Κύπρο. Μπες στα Wikileaks να τα δεις και μόνος σου, όλα εκεί είναι. Οπότε μη μου λες για αμερικανοκίνητες επεμβάσεις, γιατί μια χαρά ιδέα του Ιωαννίδη ήταν η διχοτόμηση. Οι αμερικανικές πρεσβείες ελλάδας και Κύπρου έδωσαν προειδοποιήσεις στον Ιωαννίδη αλλά αυτός συνέχισε το σχέδιο που έκανε με τη τουρκική χούντα (πραξικόπημα κατά του Μακαρίου και τουρκική εισβολή).

Οπότε αν δεν ξέρετε τουλάχιστον μη μιλάτε! Ή, καλύτερα, πάτε στα Wikileaks και διαβάστε τα μόνες σας, δεν θα σας τα λέμε ένα ένα εμείς, έχετε και δικό σας μυαλό, κάντε κάτι με αυτό.

Μύθος 7: Οι ουκρανές είναι πόρνες.

Πραγματικότητα: Οι έλληνες είναι μαλάκες. ΕΛΛΑΔΑ ΣΚΑΣΕ!

* Πώς να τους μιλήσουν, τους λένε όλους μαζεμένους “Ρωσοπόντιους” και ούτε ενδιαφέρονται να μάθουν αν είναι Ουκρανοί αφού.

One thought on “Μύθοι και Πραγματικότητες για την Ουκρανία

  1. Pingback: Μύθοι και Πραγματικότητες για την Ουκρανία | grassrootreuter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *