Ένα “και” διαφορά

Είχαμε γράψει πριν χρόνια ένα κείμενο για τους πνιγμούς στο Αιγαίο. Είχαμε κάνει τη σύνδεση μεταξύ ντεμέκ “αγωνιστών”, του πόσο λίγο τους νοιάζει στην πραγματικότητα η θέση του πρόσφυγα και του Άλλου στην κοινωνία, ενώ συνωμοσίες ιμπεριαλιστικού χαρακτήρα και δη αντισημιτικού παραμένουν δημοφιλέστατες.

Αντίστοιχη περίπτωση έσκασε και τώρα, που συνέπεσε ο θάνατος του Σαρόν και τα γεγονότα στο Φαρμακονήσι. Και φυσικά όπως πάντα, δεν θα ασχοληθούμε εδώ με τον κάθε Σαρόν και με το ποιόν του, αλλά με το πώς βλέπει μονόπλευρα την πραγματικότητα το λούμπεν ελληναριάτο. Ψοφάει που λες ο Σαρόν, και αρχίζουν στα μπλογκ του ελληνορθόδοξου αριστεροεπαναστάτη τα τύμπανα του πολέμου: “φονιάς των λαών” λέει ο ένας, “υπεύθυνος για τη γενοκτονία στη Σάμπρα και Σατίλα” λέει ο άλλος, και αντιγράφουν οι υπόλοιποι στα μπλογκ τους. Και δεν κάνουν τον κόπο να ανοίξουν ούτε καν μια γαμημένη Γουικιπίντια—πόσω μάλλον τίποτα πιο ολοκληρωμένο—για να δουν τι έγινε στη γαμημένη τη Σάμπρα και Σατίλα. Πώς δηλαδή ξεκίνησε ο Λιβανέζικος εμφύλιος το 1975 και κράτησε μέχρι περίπου το 1990, ποιοι ήταν οι Φαλαγγίτες (σύντομα, Λιβανέζοι Χριστιανοί αλλά δες και παρακάτω*), ότι η Σάμπρα και Σατίλα το ’82 ήταν εκδίκηση για το Νταμούρ, πώς στο Νταμούρ το ’76 οι Λιβανέζοι Μουσουλμάνοι σφάγιασαν χριστιανούς ως εκδίκηση για τη σφαγή στην Καραντίνα επίσης νωρίτερα το ’76 που σφαγιάστηκαν εκατέρωθεν.

Δηλαδή οι Λιβανέζοι σκοτώνονταν 15 χρόνια μεταξύ τους, γίνονταν σφαγές χιλιάδων ατόμων σε έναν εμφύλιο με πέντε αντιμαχόμενες παρατάξεις (Φαλαγγίτες, Μαρωνίτες, Σιίτες, Σουνίτες, Δρούζοι), επέμβηκαν η Συρία, το Ισραήλ, και ο ΟΗΕ, και το ένα περιστατικό που βρισκόταν κοντά στις ισραηλινές δυνάμεις μένει ως το μοναδικό μακελειό. Ένα περιστατικό που σίγουρα ο ισραηλινός στρατός μπορούσε να αποτρέψει αλλά δεν το προκάλεσε ο ίδιος, ένα περιστατικό με 3.000 νεκρούς σε έναν εμφύλιο με τουλάχιστον 125.000 νεκρούς, χαρακτηρίζεται ως γενοκτονία! Και ως μοναδικός φονιάς από έναν δεκαπεντάχρονο εμφύλιο καταγράφεται όχι ο φονιάς των λαών Φαλαγγίτης, όχι ο φονιάς των λαών Σιίτης, όχι ο φονιάς των λαών Σύρος, αλλά αποκλειστικά και μόνο ο Σαρόν**. Μπράβο ελληνόπουλό μας, γι αυτό θα σε λέμε μια ζωή λούμπεν ελληναριάτο. Ποιος έχασε τη λογική να τη βρεις εσύ.

Επίσης, οι 3.000 νεκροί στη νότια Βηρυτό θα στριφογυρίζουν στους τάφους τους, μαζί με τους 120.000 άλλους νεκρούς του λιβανέζικου εμφυλίου. Έχεις αφήσει δίπλα σου εδώ και δεκαετίες να πνίγεται τόσος κόσμος στο Αιγαίο, πολλούς περισσότερους από όσους σκοτώθηκαν στη Σάμπρα και στη Σατίλα, αλλά στο μυαλό σου ο Πάκης Παυλόπουλος, ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ή ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, δεν είναι το ίδιο με τον Σαρόν.

Γιατί; Γιατί δεν θα γεμίσετε τα μπλογκ σας όταν ψοφήσουν οι παραπάνω με τσιτάτα όπως “φονιάδες των λαών” και “υπεύθυνοι για τη γενοκτονία στο Αιγαίο”; Και επειδή οι πολιτικοί είναι ένα παράδειγμα, και δεν πρέπει να εστιάζουμε εκεί, ας πάμε στα πρακτικά. Ακούστηκε στην πορεία για το Φαρμακονήσι στην Αθήνα το εξής σύνθημα:

“Τα σύνορα γεμίσανε κορμιά μεταναστών, είναι και οι έλληνες φονιάδες των λαών“.

Και λέμε εντάξει, ούτε μετά από όσα έγιναν δεν υπάρχει καν λίγη τσίπα από το λούμπεν ελληναριάτο. Οι ομάδες που ασχολούνται στα νησιά με τους πρόσφυγες παραμένουν απελπιστικά μόνες, εκλιπαρούν εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια για βοήθεια, αλλά βλέπεις κανένας στολίσκος δεν πάει κατά εκεί. Στις ομάδες των μεγάλων πόλεων ούτε που έχετε τον νου σας να κάνετε κάτι με τους πρόσφυγες, αλλά ακόμα κάνετε κάτι αηδίες φεστιβάλ για τους πρόσφυγες, κομματικοποιείτε κοινωνικά κέντρα και ιατρεία με σκοπό να εξυπηρετούνται περισσότεροι έλληνες, και μετά έχετε μούτρα να λέτε ότι και οι έλληνες είναι φονιάδες των λαών.

Δηλαδή ποιοι άλλοι είναι φονιάδες των λαών και εσύ μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό; Αντί να κοιτάς τον ρατσιστικό και πατριαρχικό βόθρο της κοινωνίας δίπλα σου και να βοηθήσεις τον άνθρωπο με σάρκα και οστά στην πραγματική ζωή δίπλα σου, αναμασάς ακόμα και τώρα έμμεσα και ύπουλα ότι “ένας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός”. Δεν τολμάς να πεις

Φονιάδες των Λαών Έλληνες!

αλλά βάζεις ένα “και” για να μιλάμε στο ιδεολογικό επίπεδο των -ισμών και να παρουσιάσεις την ελλάδα ως ένα μικρό κομμάτι μιας μεγαλύτερης συμπεριφοράς, άρα όχι και τόσο χάλια, στην τελική. Δηλαδή, λούμπεν σε όλο το μεγαλείο. Όσο δεν κάνετε στην πράξη τίποτα, απλά ΣΚΑΣΤΕ!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PpZierI8l_g[/youtube]

Τουλάχιστον, τελευταία είδαμε και καλά πράγματα να γίνονται.

http://poustiriot.blogspot.gr/

http://poustiriot.blogspot.gr/

* Ο Φαλαγγισμός ήταν η ιδεολογία του πρώτου ισπανού δικτάτορα Πρίμο ντε Ριβέρα, ιδεολογικού προγόνου του Φράνκο. Εκτός ισπανίας είχε επιρροή μόνο στο λίβανο.

** Λέμε ότι εδώ δεν ασχολούμαστε με το ποιόν του Σαρόν, αλλά με το τι λέτε οι ελληναράδες γι αυτόν. Αλλά επειδή πολλοί είστε και έξτρα ηλίθιοι και κουτοπόνηροι, για τον Σαρόν απλά θα πούμε ότι για την ευθύνη του στα γεγονότα ασχολήθηκαν τα δικαστήρια, και αποφάνθηκαν για το μέτρο της ευθύνης του. Θα θέλαμε να ξέρουμε τις δικαστικές αποφάσεις και για τους υπόλοιπους σφαγείς του εμφυλίου—α ναι, κόιτα να δεις, δεν υπάρχουν τέτοιες! Τι σύμπτωση!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *