προς μια θεωρία του λούμπεν ελληναριάτου | προλεγόμενα

ακόμα ένα, ούτως ειπείν, εισαγωγικό κείμενο, με σκοπό να δείξει καλύτερα κάποια παραδείγματα με τα οποία θα σχοληθούμε στη συνέχεια. κρίναμε αναγκαίο ένα τέτοιο κείμενο χάριν συντομίας, για να μπορούμε στη συνέχεια να αναλύσουμε κάποιες καταστάσεις χωρίς να πρέπει ντε και καλά να δείξουμε που είναι η λουμπενιά τους. δηλαδή:

η ταυτότητα του ελληναριάτου

το λούμπεν ελληναριάτο έχει δείξει πλήρη αδυναμία να αναλύσει τι είναι ταυτότητα, ποια είναι η ταυτότητα του, και τι ζόρι θα έπρεπε να τραβάει με αυτή. έχει αγκιστρωθεί με μοναδική ηλιθιότητα και λύσσα πάνω σε καθιερωμένες ταυτότητες του αριστερός/δεξιός, άντρας/γυναίκα, έλληνας/μετανάστης, νοικοκύρης/μπαχαλάκιας, αντι-αλβανός/αντι-αμερικανός. ούτε που έχει αναρωτηθεί αν οι ιδεολογίας της δεξιάς/αριστεράς που εγκαθιδρύθηκαν το 1830 έχουν ακόμα κάποια σημασία σήμερα και, αν ναι, αν ο κόσμος έχει αλλάξει τόσο που να σημαίνει ότι αυτή η σημασία είναι διαφορετική από το 1830. παρωπίδες-ελληναριάτο, σημειώσατε 1.

η αδυναμία να απαρνηθεί την ταυτότητά του το ελληναριάτο σημαίνει και συνεπάγουσες πολιτικές αηδίες μιας δήθεν επαναστατικής μαγκιάς που θα εξορθολογίσει την οικονομία και μετά θα εξαφανιστούν όλα τα προβλήματα δια μαγείας. η ιστορική ανάλυση έχει πάει για βρούβες, όπως και η κοινωνική, μια που χώρες που είναι δεμένες με την ελληνική ιστορία όπως η Ισπανία ή το Ιράν απλά πέρασαν και δεν ακούμπησαν από το λούμπεν ελληναριάτο. αντιθέτως, συνεχίζει χωρίς κανένα στοιχείο να πιπιλά τις προπαγάνδες και τις συνομωσίες του περασμένου αιώνα ως παντογνώστης μου(ν)τζαχεντίν.

ιράν

άντε να πείσεις το λούμπεν ελληναριάτο ότι οι μύθοι του είναι μούφα: “η πρόβα του ψυχρού πολέμου έγινε στον ελληνικό εμφύλιο, ο οποίος υποκινήθηκε από τις μεγάλες δυνάμεις!”.

τον κακό σου το φλάρο, γίδι, βλάκα, έλληνα!

α) τόσες αντάρτισσες, τόσοι αντάρτες, και τόσοι ιστορικοί βεβαιώνουν ότι το κλίμα ήταν τέτοιο το 1944 που ο κόσμος έβγαινε στο βουνό έτσι κι αλλιώς, και άρα θα γινόταν/συνέχιζε ο εμφύλιος ό,τι και να αποφάσιζαν οι μεγάλες δυνάμεις της εποχής. αλλά εσένα, στα παπάρια σου*! σε βολεύει να φταίνει οι ξένοι, αυτούς θα κατηγορήσεις.

β) γιατί ρε γίγαντα της σκέψης οι μεγάλες δυνάμεις είχαν ήδη μοιράσει το Ιράν στα δύο και κατείχε ο καθένας από ένα κομμάτι ήδη πριν τον εμφύλιο στην ελλάδα; δεν ήταν αυτό πρόβα του ψυχρού πολέμου; τον εμφύλιο του λούμπεν ελληναριάτου περίμεναν ρε τιτανοτεράστιε;

γ) και μια που το ‘φερε η κουβέντα, πες μου γιατί η Μ.Βρετανία υποστήριζε το Τουντέχ (το Ιρανικό Κομμουνιστικό Κόμμα) και κλείσαμε. γιατί τις βλακείες που λες ότι κάνουν οι μεγάλες δυνάμεις τις λες γιατί δεν έχεις καταλάβει ότι οι κοινωνίες ορίζουν τη μοίρα τους και νομίζεις ότι μια φούχτα άνθρωποι κάθονται σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και μας χειρίζονται σαν πιόνια. ζώο.

θα ακολουθήσουν σε επόμενο άρθρο τα πάντα όλα με πηγές και έγγραφα, κείμενα του Τουντέχ, του Στέητ Ντηπάρτμεντ, του Φόρεην Όφις, της Σοβιετικής πρεσβείας στην Τεχεράνη. γιατί μας πρήξατε με τις βλακείες.

ισπανία

ονειρεύεσαι κολλεκτίβες και συνελεύσεις, και έχεις κάποιους καλούς λόγους για αυτό. δεν κουνάς τον κώλο σου να κάνεις κάτι, παρά κάθεσαι και διαβάζεις βιβλία για την Ισπανία. άντε, πες δε βαριέσαι. και διαβάζεις βιβλία για την Ισπανία του πότε;;; του 1936!!!!!

μπρρράβο πανέξυπνε, η λουμπενιά σου—εν προκειμένω η lumbeñá σου—και η ελληνικούρα σου χτύπησαν κόκκινο. εμ βέβαια, τι θα διάβαζες, πώς ξεκίνησαν οι κολλεκτίβες το 1890; πώς να το διαβάσεις αυτό, αφού αν το διάβαζες αυτό θα σου ήταν χρήσιμο, και θα μάθαινες πώς να ξεκινάς κολλεκτίβες σε μια χώρα που δεν έχει, όπως τυχαίνει να είναι η ελλάδα τώρα. αντί να μάθεις αυτό, κάτσε μάθε πόσα όπλα είχαν 50 χρόνια μετά τις κολλεκτίβες οι αντάρτες σε κάθε μονάδα, βέεεβαια, θα σου χρειαστεί σίγουρα.

μετά γίνονται φάσεις όπως με τις πλατείες στη Ισπανία (15Μ) και φυσικά δεν παίρνεις γραμμή τι παίζει, γιατί δεν έχεις καμμία επαφή με την ισπανική κοινωνία και νομίζεις ότι είναι όπως η ελληνική αλλά μεταφραθμένη θτα ιθπανικά. και στήνεται συνεπώς ένα κωλοπανηγύρι τύπου ομαδική ψυχοθεραπεία στο Σύνταγμα χωρίς ουσία, μόνο για ξεγκαύλωμα και με πολύ κόσμο για να δείχνουν τα ξένα μέσα φώτοζ με μπούγιο.

γι αυτό από τις ισπανικές πλατείες ξεπήδησαν τόσα πολλά κινήματα που βοηθάνε πρακτικά τον κόσμο ενώ από τις ελληνικές πλατείες ξεπήδησε ο βούρκος της πατριωτικής μαγκιάς-κλανιάς, τίγκα στον τζάμπα αντιγερμανισμό και αντισημιτισμό. γιατί, όταν είσαι λούμπεν ελληναριάτο, ποιο είναι το σύνθημα; (πάμε όλοι μαζί;): για όλα φταίνε οι κακοί ξένοι.

ναι, ναι, θα ακολουθήσει κείμενο σχετικά.

κοινωνική ανάλυση

και εκτός της ιστορικής ανάλυσης, επίσης η κοινωνική ανάλυση έχει παέι για βρούβες. πρόσεξες τον * παραπάνω; ε λοιπόν, αυτός μπήκε για τις άλλες ταυτότητες που έχεις στο κεφάλι σου.

νομίζεις ότι έχουμε πρόβλημα σεξισμού. έτσι, γενικά κι αόριστα. γι αυτό και μιλάς για “γυναικείο ζήτημα”, “ανάποδος σεξισμός”, και τέτοιες αηδίες. γιατί το μυαλό σου φτάνει μέχρι τις στρέητ εικόνες του άντρα και της γυναίκας, και τον ρόλο που έχουν. αχ, είσαι τόσο 2 σε 1, και λούμπεν, και ελληναριάτο!!! πού να τα πεις και να σε πιστέψουν.

πρόβλημα σεξισμού θα είχαμε, αν π.χ. οι γυναίκες δεν γούσταραν τους μπάι, οι μπάι καταπίεζαν τις λεσβίες, οι άντρες τους γκέι, και οι γκέι τις γυναίκες, και οι μπάι με τους γκέι τους ασέξουαλ. δεν συμβαίνει όμως κάτι τέτοιο. τι συμβαίνει;

ότι οι άντρες έχουν κατσικωθεί στο σβέρκο εμάς των υπολοίπων, αυτό συμβαίνει. και όλοι οι υπόλοιποι είμαστε κομπλέ μεταξύ μας. μόνο οι άντρες έχουν το πρόβλημα. δεν ζούμε γενικά κι αόριστα σε σεξισμό, ζούμε σε πατριαρχία.

είναι φιλολογικό το ζήτημα; έτσι απλά να ορίσουμε τις λέξεις; όχι, το ζήτημα δεν είναι πώς το ονομάζεις, είναι τι είδους πρόβλημα νομίζεις ότι έχουμε. έτσι, κερδίζεις χάισκόρ στις λίστες του λούμπεν ελληναριάτου όταν δεν αφήνεις τις κοπέλες στο στέκι να βγάλουν μπροσούρα και μάλιστα αντιδράς βίαια, ως σωστός broλετάριος. Ως σωστός τι;

Broλετάριος, ο.: άντρας (δηλαδή αρσενικός στρέητ), μέλος του λούμπεν ελληναριάτου. είναι πολύ επαναστάτης επειδή παίζει καγκελάκια, αλλά δεν έχει βοηθήσει ποτέ κανέναν πρακτικά στη ζωή του. έχει όλο θεωρίες για το τι θα γίνει σε μια αταξική κοινωνία αλλά τίποτα για το τι θα γίνει τώρα. όταν χτυπάει συντρόφισσες γιατί είναι “ανάποδες σεξίστριες”, κατά δήλωσή του, λέει “νταξ μαδερφάκι, και να πέσει καμμιά ψιλή δεν τρέχει, προετοιμασία για το ξύλο στους φασίστες κιετς,  χ0αχ0αοχαα”.

φανταστείτε τι αμηχανία θα πέσει στον “χώρο” τώρα που επίκειται ραγδαία άνοδος της αντρικής πορνείας. άντε να εξηγήσεις στο λούμπεν ελληναριάτο ότι η (επ)άνοδος της πρέζας στα μεγάλα αστικά κέντρα δεν θα έρθει χωρίς συνέπειες, και ότι λόγω κρίσης αυξανόμενο ποσοστό ανθρώπων δεν θα έχει να πουλήσει τίποτα εκτός από το κορμί του. άντε να εξηγήσεις ότι πολλοί άντρες, στρέητ αρσενικοί, που θα εκπορνευτούν θα έχουν πελάτες/βιαστές επίσης άντρες, στρέητ αρσενικούς, και ότι κανένας από τους δύο δεν θα βλέπει τον εαυτό του ως ομοφυλόφιλο. θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές. ή μάλλον πάλι, όχι…

για αποκλείστε ακόμα τα σεξουαλικά διαφορετικά άτομα και τους πρόσφυγες από τις ομάδες σας επειδή δεν θέλουν όλοι έναν μαυροκόκκινο στρατό να δούμε κάτι…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *